Aktivnosti
i događanja

infoPotpisan Ugovor za novi Zaželi projekt

01.08.2022.by admin

Dana 28.07.2022. godine Općina Ervenik potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, kodnog broja UP.02.1.1.16.0219 u sklopu poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III“.
Vrijednost projekta je 692.160,00 kn, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).
Kao i u prvom projektu Zaželi koji je provodila Općina Ervenik, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.
Projektom „Zaželi za bolji Ervenik“ zaposleno je četrnaest radnica za potporu i podršku starijim i nemoćnim osobama na period od šest mjeseci. Dvanaest radnica je sa područja Općine Ervenik, a dvije su sa područja Općine Kistanje. Brinut će se za ukupno 84 krajnja korisnika, koji će i ovaj put uz njegu dobiti i mjesečne higijenske pakete.
Glavni cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena, na ruralnim područjima, pripadnica ciljanih skupina s posebnim naglaskom na žene starije od 50 godina, sa nižim stupnjem obrazovanja, koje će skrbiti o starim i nemoćnim osobama, te doprinijeti poboljšanju kvalitete života, kroz pružanje usluga u kućanstvu, te na taj način umanjiti osjećaj usamljenosti i izoliranosti iz zajednice.
Veselimo se novim zaposlenicama i mogućnosti da starijim stanovnicima naše Općine omogućimo ugodniji i ispunjeniji život.

Izvor fotografije: http://www.esf.hr