Ponedjeljak - Petak 07:30-15:30+385 22 642 360voditelj.ervenik@gmail.comButiga 2422306 Ervenik

O projektu

Glavni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete njihovih života kroz rad mobilnog tima koji pruža usluge u kućanstvima, a naročito održavanje čistim životnog prostora, socijalizaciju korisnika kroz društvene aktivnosti i informiranje, logističku podršku nabavke lijekova i hrane, pratnja do liječnika, te drugi pomoćni poslovi u kućanstvu. Aktivnosti projekta obavljati će ciljane skupine, nezaposlene žene (8), pretežito pripadnice srpske nacionalne manjine, starije od 50 godina i žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem različitih profila kojima su izgledi pronalaženja radnog mjesta jako mali ili nikakvi kojih prema službenoj evidenciji ima oko 20 što projekt čini opravdanim. Bar polovica od njih će se tijekom projekta dodatno obrazovati/usavršiti kako bi se unaprijedile mogućnosti njihovog zaposlenja. Pomoć koju će pružati za 40 krajnjih korisnika je za njih esencijalna, jer ne postoji drugi model skrbi za ovako ranjive članove zajednice. Velika većina njih su povratnici, čiji su domovi stradali u ratnim zbivanjima, i neodržavani zbog nepovoljne socijalne i ekonomske situacije njihovih obitelji. Mlađi i radno sposobni članovi njihovih obitelji često žive negdje drugdje zbog posla.

Aktivnosti financirane ovim projektom usmjerene su na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti, kao i na socijalizaciju starijih i nemoćnih osoba te sprječavanje njihove prerane institucionalizacije u domove i udomiteljske obitelji.

Projekt je stoga u potpunosti usklađen s svrhom i ciljem ovog poziva, jer potiče uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, smanjenje rizika od siromaštva te utječe na kvalitetu života starih, nemoćnih, invalidnih osoba u teško razvijenim i slabo naseljenim mjestima općine Ervenik. Projekt je također usklađen sa zakonodavstvom EU, nacionalnim zakonodavstvom te strateškim okvirom (OPULJP, Nacionalnom politikom za ravnopravnost spolova te strateškim djelovanjem za ravnopravnost spolova, strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH, smjernicama za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja).

23,456

2015


19,619

2014


17,345

2013


14,213

2012

RECEPTION INFORMATIONS

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.


MODERN FACILITIES

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Praesent sed condimentum nulla.


DIGITAL MEDICAL CHART

Pellentesque ac laoreet nibh, at gravida mi. Pellentesque mattis odio vel consectetur condimentum.

NURSING SERVICES

Suspendisse imperdiet egestas dictum. Cras mollis eros non libero rutrum luctus. Donec sed lacus libero.


REGULAR CHECK-UPS

Proin quis nisl rutrum, placerat est vitae, dignissim nulla. Donec eu dolor ac leo egestas vulputate.


HEART EXAMINATIONS

Etiam aliquet vulputate ligula sit amet sollicitudin. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.


Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Općine Ervenik © Sva prava pridržana